organisera din flytt med en gratis checklista

Gratis checklista för flytten

Det går inte att säga emot att en flytt kan bli en rätt så komplicerad historia. Oavsett om du ska flytta ditt kontor eller hela ditt hem, så kommer du måsta ta itu med många olika saker.

En avslappnad flytt med en gratis checklista för flytten

När du planerar att flytta så bör att se till att flytten blir en stressfri procedur det första du gör. Detta kan göras om du förbereder med en omfattande checklista och planering. Ibland kanske du måste flytta på en gång, men oftast inte, så du bör ha tid på dig.

organisera din flytt med en gratis checklista

Rent generellt så bör det inte ta mer än fyra veckor att planera och utföra en flytt. Med en enkel checklista för flytten så blir det lättare att prioritera sakerna. Om du skriver in med blyerts de saker som måste utföras på din checklista så kan de sedan få prioriteringsnummer och datum också. På detta sätt kan du schemalägga deadlines för varje uppgift och kan dela upp hela flyttprocessen i små överkomliga delar.

Planera flytten effektivt

Det finns vissa grundläggande flyttips som man bör ta till sig för att göra flytten till en lätt sak. Till att börja med, skjut inte på planeringen och genomförandet för länge. Oftast har du då mer saker att göra än energi. Det tar lång tid att packa, kasta och packa till förvaring.

Det mesta av arbetet måste schemaläggas efter din arbetsdag eller på helgen. Så du måste tänka på att även om du kanske ser på det som en fyra veckors planering så är det egentligen bara några sporadiska timmar här och där under veckan.

Det går förmodligen åt mest tid att packa alla saker. Det är därför det är bra om man startat tidigt. Du kan inte bara slänga ner saker i en låda och gå vidare till nästa. Sakerna måste läggas i särskilda kategorier som gör det lätt för dig att packa upp samt att komma åt det du behöver efter du flyttat in i ditt nya hem. Annars så kommer samma jobbiga process repeteras igen.

Planera checklistan för flytten

Du måste se till att du har en plan innan du börjar packa. Den bör vara enkel och realistisk. Den bör enkelt sett visa hur mycket tid som du har tillgodo innan du måste vara ute.

Du behöver också flyttmaterial och packhjälp. Du behöver veta hur många rum som ska packas ihop och ha bett vänner, flyttare och familjemedlemmar att vara tillgängliga när du behöver dem. Du bör också ha ett realistiskt antal timmar ledigt till din flytt under dessa fyra veckor.

Fördelar med en checklista för flytten

Du kan helt enkelt skriva upp allt i ett kalenderformat och skriva ut din checklista. Detta gör att du kan maximera hur du utnyttjar tiden och hålla koll på utvecklingen. Genom att hela tiden övervaka planen för flytten dagligen så kommer du kunna kontrollera din tid bättre och uträtta mer. Det bästa med att ha en checklista till din flytt är att den blir din aktivitetskalender.

Städartikel av Thomas på Flyttstädning Falköping