rengöra badkar och barummet är viktigt för din hälsa

Rengöra badkar & klinker badrum

Badrummet är en av de viktigaste delarna av ditt hem och är allas trivselrum. Det är därför, till skillnad från andra delar av huset, som det bör hållas rent och ordentligt underhållet. Vi är alla lite fåfänga då det gäller badrummets utseende, men vi bör också tänka över de rengöringsmedel vi behöver för att hålla vårt badrum i perfekt skick. Precis som det finns möbelaffärer vi besöker, så finns det också affärer som specialiserar sig på rengöringsmedel och verktyg för badrum.

Tips på Badrumsrengöring och redskap

rengöra badkar och barummet är viktigt för din hälsa
       Rengör ditt badkar från kalk & tvålbeläggningar

Att välja ett perfekt badrumsrengöringsmedel bör man ta på allvar. Kanske känner du att det verkar krångligt att välja det rätta rengöringsmedlet. Glöm inte att ett billigt rengöringsmedel kanske inte alltid kommer göra dig lika nöjd när det gäller att få badrummet ordentligt rent. Men, det finns rengöringsmedel som är dyra som inte fungerar bra heller. Var smart då du väljer. Du kan spara tid, pengar och mycket möda på att välja ett allt-i-ett rengöringsmedel.

En annan utmaning då det gäller att få badrummet rent är att rengöra badkaret. Om du är en sådan som gärna städar regelbundet, kanske detta är ett föremål som alltid glänser i ditt hem. Men om inte, så lyssna, att rengöra ett badkar är lätt bara men vet hur man gör. Se till att du har alla redskap du behöver innan du börjar rengöra.

Gummihandskar, en borste och ett rengöringsmedel är de grundläggande redskapen för att kunna börja rengöra badkaret. En vanlig svamp fungerar inte så bra som du kanske tror, om du nu är ute efter ett ordentligt rent badkar. Se till att du alltid har det rätta rengöringsmedlet. Det bör vara ett som kan ta bort skumrester från badkaret, och rengöringsmedlet bör också lukta gott för att behålla trivselkänslan i ditt badrum.

Man kan även använda såpa för att rengöra badkaret på en daglig basis, men du behöver också en passande borste för att borsta bort smutsen.

håll snyggt och rent i badrummet
                 Håll rent och fräscht i badrummet

När vi pratar om att hålla badrummet fåfängt rent, så bör det inte gälla bara några delar av badrummet, utan allt som är i det. Schampo, balsam och andra flaskor bör alltid slängas så fort de är tomma. Inte bara tar de upp mycket plats utan de kan också samla på sig massor med smuts som gör att ditt badrum ser smutsigare ut. Tomma flaskor är det bästa stället för beläggningar att samlas, så det är bäst om du gör dig av med dem.

Alla ytor i badrummet bör också rengöras ordentligt. Inte bara i syftet att badrummet ska se perfekt ut, utan också för din egen familjs säkerhet. Beläggningar och rester kan skapa hala ytor som kan riskera din säkerhet inne i badrummet.

Att rengöra ditt badrumskakel så ofta som möjligt bör vara på din städlista för badrummet. Det är förvisso en mödosam uppgift, men du kan i alla fall spara pengar när du gör det. Du kan använda många produkter och redskap som du redan har hemma. Så istället för att köpa ett dyrt rengöringsmedel eller liknande, så fungerar vinäger, bakpulver, salt, varmt vatten och citronjuice precis lika bra och är lätt att hitta. Se till att du använder en mjuk svamp bara så att du inte skadar ytan av kaklet.