lär dig putsa fönster med dessa fönsterputsningstips

Putsa fönster – Tips på fönsterputsning

4-i-topp bästa fönsterputstipsen

Jag förstår hur frustrerande det kan vara då du spenderat timmar med att putsa dina fönster bara för att hitta massor med strimmor och fläckar då du är klar. Som en professionell fönsterputsare skriver jag det här för att berätta för dig att putsa dina fönster inte behöver vara så slitigt. Mitt mål med denna artikel är att hjälpa dig att få bort slitgöra känslan från att putsa fönster. Nedan har jag listat de topp fyra bästa fönsterputstipsen som kommer hjälpa dig att få fläckfria och strimfria fönster med mindre ansträngning och med bättre resultat.

lär dig putsa fönster med dessa fönsterputsningstips
Skinande rena fönster

Du måste börja med att ha de rätta fönsterputsredskapen. Att ha de rätta verktygen för att putsa fönster kan vara a och o för ett bra utför jobb, och allt för ofta ser jag folk använda de kommersiella enkla affärsköpta rengöringsmedlen, fel typer av gummiskrapor, mormors gamla hemmagjorda blandning, tidningspapper, pappershanddukar, vinäger och så vidare.

Tips 1 – Gummiskrapan

Du bör ha en riktig högkvalitets gummiskrapa. Att använda pappershanddukar, luddiga trasor, tidningspapper, duschskrapa eller en annan fel sorts skrapa kommer inte ge dig det resultat som du är ute efter. Det finns några olika märken och stilar på gummiskrapor att välja bland så du bör be om hjälp för att hitta den rätta för dig. Gå till din lokala detaljhandel. Detta är det bästa stället att köpa en gummiskrapa av hög kvalité anpassad till fönsterputsning samt andra redskap för att putsa fönster. Komihåg att du också behöver några extra gummiblad för att kunna byta ut på din gummiskrapa. Det är a och o att ha nya fräscha gummiblad på skrapan varje gång du putsar dina fönster.

Tips 2 – Tvättpäls/Påblötaren

all utrustning du behöver för fönsterputsning
                   En bra gummiskrapa lämnar inga spår

Det mesta hårda arbetet ligger i att få bort damm, feta fingeravtryck, fläckar från insekter och andra envisa fläckar från fönsterglaset. Om du använder en professionell påblötare så kommer du minska tiden du behöver dramatiskt. Jag skulle föreslå att du köper en t-formad typ av påblötare med avtagbara tygsockar. Dessa tygsockar är oftast gjort av mikrofiber eller 100 % bomull. Du kan använd dig av tygsockar utan borsteffekt för färgade fönster, och de med borsteffekt för de fönsterglas som inte är färgade. Återigen så skulle jag rekommendera ett besök på den lokala detaljhandeln för detta redskap.

Tips 3 – Fönsterputsmedlet

Detta är något som jag oftast får frågor på angående tips för fönsterputsning. Vad är ditt hemliga fönsterputsmedel? Många professionella fönsterputsare inklusive jag själv använder ett eget hemligt hemmagjort medel som de fulländat allt efter som åren gått. Det finns färdiggjorda rengöringsmedel på marknaden som du kan köpa och som kan göra ett fantastiskt jobb. Om du vill göra en snabb och enkel blandning hemma, pröva detta. Blanda runt ¼ tesked av vilket vanligt diskmedel som helst med 4,5 liter mjukt eller destillerat vatten. Du kan använda blandningen i en hink eller i sprayflaska. Jag tror du kommer att bli förvånad över hur enkelt och bra detta recept kommer att fungera.

Tips 4 – Detaljdukar

När det kommer till att finslipa putsningen på kanter och fixa till småfläckar så bör du använda en 100 % bomullstrasa eller en mikrofibertrasa. Det mesta annat lämnar efter sig små luddpartiklar som syns då solen skiner på fönsterglaset.